بغضی ندارد

اینکه چیزی از دست می دهی آن هم برای چیزی که به دست نمی آوری، شاید در عین پیچیدگی، دردآور هم باشد، همچون تقلای یک ماهی برای زندگی، در کویری خشک یا پژمردن شکوفه ای بر شاخی از درختی که هنوز کاشته هم نشده است، یا مثل مسافری، سالها نشسته بر سکوی ایستگاهی که متروک …

بغضی ندارد ادامه مطلب »

حسن چهره نگار

استاد حسن چهره نگار اولین استاد عکاسی من بود، مردی باوقار، بسیار جدی و با کوله باری از تجربه ی عکاسی، آن هم از زمانی که این فن و هنر نزد بسیار و حتی همه ی مردم کوچه و بازار، غریب می نمود. اوایل دهه ی شصت خورشیدی، در ساختمانی (با عنوان خانه ی فرهنگ …

حسن چهره نگار ادامه مطلب »

هژبر ابراهیمی

محمد هژبر ابراهیمی استاد مجسمه سازی و نقاشی زاده ( ۱۴۰۲-۱۳۰۵) سال شصت و سه یا شصت و چهار اولین دوره ی آموزش طراحی را خدمت استاد هژبر ابراهیمی گذراندم در کارگاهی هنری واقع در ابتدای خیابان پروین اعتصامی کرمان، وقتی ترم اول یا دوم دانشگاه را سپری می کردم.  تسلط بر طراحی را پیش …

هژبر ابراهیمی ادامه مطلب »

فرهاد محکمی

۶۰ +

آدمی در سنین بیست تا سی سالگی، یک­صد آرزو دارد و درست یا غلط، تصور می­کند، وقت کافی برای رسیدن به همه­ ی آنها را دارد، اما وقتی شصت­ ساله شد، علاوه بر اینکه چند خواهش دیگر به صد آرزوی قبلی وی افزوده گشته، به تلخی باور می­کند که دیگر زمانی برای رسیدن به حتی …

۶۰ + ادامه مطلب »

آدم اول

آدم اول آلبر کامو آدم اول کتابی است که سالها بعد از مرگ کامو چاپ شد، رمانی که می توان، تعلق آن به زندگی شخصی نویسنده را، حس کرد یا حدس زد. در متن، کامو به سختی و عدم توانایی هر نویسنده ای به بازگویی سرگذشت واقعی و عریان خود، اعتراف کرده است، پس این …

آدم اول ادامه مطلب »

به سوی فانوس دریایی نوشته ویرجینیا وولف

ویرجینیا وولف و به سوی فانوس دریایی

ویرجینیا وولف و به سوی فانوس دریایی   جریان سیال ذهن در آثار ویرجینیا وولف در وادی ” جریان سیال ذهن ” به عنوان سبک و روشی در روایت داستان، کتاب ” به سوی فانوس دریایی “، نوشته ی ویرجینیا وولف، عنصری ارشد از گروه پیشگامان است. و خواندن آن حتی چند باره و این …

ویرجینیا وولف و به سوی فانوس دریایی ادامه مطلب »

مزار جلال آل احمد

ملاقات با جلال آل احمد در شهر ری بهار ۱۴۰۰

ملاقات با جلال ال احمد در شهر ری بهار ۱۴۰۰   حضور بر مزار جلال آل احمد سر آمد ادبیات داستانی ایران در آخرین ماه فصل بهار سال ۱۴۰۰٫ پنجم خرداد ۱۴۰۰ روزی نه چندان گرم در تهران بود. عصر روز قبل چند رگبار هم هوا را معتدل کرده و هم سر و روی شهر …

ملاقات با جلال آل احمد در شهر ری بهار ۱۴۰۰ ادامه مطلب »

مزار احمد محمود بهار 1400

ملاقات با احمد محمود در بهار ۱۴۰۰

ملاقات با احمد محمود در بهار ۱۴۰۰ چهارم خرداد ۱۴۰۰ بود و هنوز همه گیری کرونا بعد از یک سال سه ماه از شروع آن بر قوت خود باقی است. موج چهارم ابتلا به ویروس رو به کاهش نهاده و مردم این فرصت را پیدا کرده تا از قرنطینه ای که البته هیچ گاه به …

ملاقات با احمد محمود در بهار ۱۴۰۰ ادامه مطلب »

کی یر کگور - ترس و لرز

ترس و لرز

ترس و لرز کی یر کگور سورن کی یر کگور فیلسوف دانمارکی –  زندگی از ۱۸۱۳ تا  ۱۸۵۵  با نام اصلی سورن آبی کی یر کگارد. کی یر کگور را درست یا نادرست، پدر اگزیستانسیالیسم می دانند. وی ” ترس و لرز ” را ۱۸۴۳ منتشر کرد اما این کتاب از ۱۹۲۰ با حدت و …

ترس و لرز ادامه مطلب »

شازده احتجاب

شازده احتجاب نوشته ی: هوشنگ گلشیری ” جریان سیال ذهن ” سبک و شیوه ای در روایت داستان است که اواخر قرن نوزده، رشد، نیمه ی اول قرن بیست، شکوفا و روشی ویژه و جذاب در نگارش از آن زمان تا به حال گشت. شکل روایت هوشنگ گلشیری در ” شازده احتجاب ” به این …

شازده احتجاب ادامه مطلب »

کتاب " گاهی لازم است " نوشتهی فرهاد محکمی

گاهی لازم است

گاهی لازم است فرهاد محکمی ” گاهی لازم است ” قصه ی سفر کاری شخصیت داستان به یکی از جزایر خلیج فارس است. کل قصه  از دو بخش جدا از هم که هز یک داستانی فرعی در دل خود دارد، روایت شده است. دو داستان اصلی به توالی پیش رفته و هر یک از قصه …

گاهی لازم است ادامه مطلب »

کتاب ده و سی نوشته فرهاد محکمی

ده و سی

  ده و سی فرهاد محکمی ده و سی داستان مردی جوان است که زخمی و نیمه جان، بر کف خیابانی به هوش می آید. وی نه گذشته ی خود را به یاد آورده، نه از وضعیت حال  مطلع و نه دیدی روشن به آینده دارد. او جایی از زمان و ماکانی نامعلوم معلق و …

ده و سی ادامه مطلب »

کتاب تا ابد که نیست نوشته ی فرهاد محکمس

تا ابد که نیست

تا ابد که نیست فرهاد محکمی ” تا ابد که نیست ” داستان دانشجویی است که شش ماه از خدمت سربازی خود را در جبهه ی جنگ بین ایران و عراق می گذراند. ” تا ابد که نیست ” دیدی نو و فراتر از نگاه سنتی و معمول به جنگ دارد، تا آن حد که …

تا ابد که نیست ادامه مطلب »

به بالای صفحه بردن